Hoofdleiding Een handleiding voor je hoofd

Uitleg over alle patronen die invloed hebben op je mentale gezondheid. De Hoofdleiding helpt je begrijpen welke patronen ervoor zorgen dat je vastloopt en hoe je dit kan oplossen.

#

Wat

De Hoofdleiding is een online tool waar mensen uitleg kunnen vinden over mentale en lichamelijke patronen. Er wordt met beeld en eenvoudige taal uitgelegd hoe patronen ons welzijn kunnen verbeteren maar ook problemen in stand kunnen houden.

De Hoofdleiding geeft uitleg over hoe en waarom mensen soms vastlopen. Ook geeft het uitleg over verschillende strategieën die je kunt gebruiken om hier weer uit te komen. De Hoofdleiding is daarmee een informatieve tool die aanspoort om te reflecteren en aan de slag te gaan met je eigen ervaringen en patronen. De Hoofdleiding kan zelfstandig gebruikt worden of door hulpverleners ingezet worden om uitleg te geven.

Waarom

Begrip, herkenning en inzicht werken verhelderend en motiverend. Betrouwbare en toegankelijke informatie is niet altijd direct beschikbaar of is versnipperd. De Hoofdleiding bundelt alle relevante informatie op één plek. Zo kun je de informatie steeds opnieuw erbij pakken, zodat je ook in de toekomst veerkrachtig met problemen om kunt gaan.

illustratie van een potlood en spreekwolk

Meedoen

Woon je in Wassenaar en vind je het leuk om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de Hoofdleiding? Neem dan contact met ons op.

Stuur een mail