Nieuwe tools & diensten

We bedenken en ontwerpen laagdrempelige tools & diensten waarmee inwoners van Wassenaar zelfstandig kunnen werken aan hun mentale gezondheid. De komende jaren werken we onderstaande ideeën stapsgewijs verder uit. Hierbij werken we nauw samen met (zorg)professionals en eindgebruikers.

Bekijk bij aanbod welke producten je al kan gebruiken!

nu in ontwikkeling

Ontwikkelingen voor later

In het boekje 'Mentaal Lokaal Wassenaar' vind je de uitgebreide beschrijving van al onze ideeën. Download het boekje bij de aanbod.

Sleutelfiguren

Mensen met een centrale rol in Wassenaar worden getraind in het beter begrijpen en herkennen van psychische problemen. Denk aan kappers, docenten of sportcoaches. Bij sleutelfiguren kun je op ieder moment aankloppen als je vragen hebt over je mentale gezondheid of je verhaal kwijt wil.

Werkplaatsen

Plekken in de buurt waar je binnen kunt lopen om vragen te stellen, problemen voor te leggen of een open gesprek te voeren. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor een levensles of een inloopspreekuur. Hierbij maken we zoveel mogelijk gebruik van bestaande plekken, zoals het gezondheidscentrum of sportscholen.

Inloopspreekuur

Een informeel spreekuur van een professional waarvoor je geen afspraak hoeft te maken en gewoon kan binnenlopen. Je kan er terecht met al je vragen. Het inloopspreekuur vindt plaats op diverse plekken en tijdstippen, zodat iedereen er makkelijk terecht kan.

Loslopen

Uitgestippelde wandelroutes in de natuur van Wassenaar die je aanmoedigen om te reflecteren op je eigen situatie en verhaal. Je kan de routes alleen of samen met een vriend of hulpverlener bewandelen.

Zelfde schuitje

Een programma dat mensen verbindt die in eenzelfde situatie zitten. Je vindt er makkelijk mensen om mee in gesprek te komen en ervaringen te delen. Zo kunnen mensen elkaar onderling steunen en van elkaar leren.

Spreekuur

Een podcast waar professionals in gesprek gaan met mensen uit Wassenaar over problemen en strategieën om die aan te pakken. Het helpt openheid te creëren over levensuitdagingen en laat je zien dat vastlopen bij het leven hoort.

Puberfeit

Een informatiepakket dat ouders helpt om samen met hun pubers gezond de puberteit door te komen. Het maakt de psychische worstelingen die bij de ontwikkeling horen normaal en behapbaar.

Mentale gymnastiek

Een nieuw en vast onderdeel op scholen, waarin kinderen leren over levensvaardigheden en weerbaarheid. Het helpt kinderen bij het omgaan met de uitdagingen van het leven. En de gedachten en emoties die ze daarbij hebben.

Blijf op de hoogte

Inschrijven