Wegwijzer Lokale ondersteuning in kaart

Een overzicht van alle tools en ondersteuning waarmee je kan werken aan je mentale gezondheid. De wegwijzer helpt je op eigen initiatief hulp te vinden die bij je past.

De wegwijzer is nog in ontwikkeling, maar een tussentijdse versie kun je nu al gebruiken:


Download deze tool
#

Wat

De wegwijzer is een online tool met een up-to-date overzicht van alle tools en diensten binnen het netwerk van Mentaal Lokaal Wassenaar. Hiermee kunnen mensen binnen het huidige aanbod van voorzieningen op zoek naar passende hulp voor hun hulpvraag. Dat kan gaan over allerelei onderwerpen op het gebied van mentale gezondheid. De wegwijzer biedt je daarbij verschillende manieren om te zoeken binnen het aanbod: op probleem, type hulp of locatie.

Van iedere voorziening is praktische informatie te vinden: waar het zit, wie je kan ontmoeten, wat je er kan halen en wat de voorwaarden zijn voor gebruik. Ook vind je er ervaringen van andere gebruikers en zorgverleners waardoor de vindingrijkheid en het handelingsperspectief van het netwerk wordt vergroot.

Waarom

Mensen ervaren vaak een hoge drempel in het benaderen van zorg en wachten op het moment van vastlopen vaak te lang met het zoeken naar ondersteuning. Pas als klachten het functioneren in de weg zitten wordt er actie ondernomen en is het startpunt vaak de huisarts. Terwijl zelf vroegtijdig inspelen op dreigende problemen erger kan doen voorkomen. Veel zorg en ondersteuning is onzichtbaar of ontoegankelijk.

Met de wegwijzer brengen we hier verandering in. De wegwijzer biedt handelingsperspectief aan iedereen die aan zijn mentale gezondheid wil werken, heeft een normaliserende invalshoek en wijst de weg aan iemand die vastloopt maar ook aan iemand die preventief aan de slag wil met zijn kwetsbaarheden.

illustratie van een potlood en spreekwolk

Meedoen

Woon je in Wassenaar en vind je het leuk om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de Wegwijzer? Neem dan contact met ons op.

Stuur een mail